FRI FRAKT INOM SVERIGE

BETALA MED KLARNA

1-2 DAGAR EXPRESS LEVERANS

Kristaller betydelser och egenskaper

Kristaller och stenar betydelser & egenskaper A-Ö

Vad står olika kristaller för? Vilka kristaller betyder vad?

Kristaller och stenar står för olika saker och har alla unika betydelser och egenskaper. Det kan vara allt från kärlek, lugn, energi, styrka, glädje och mycket mer. 

Här hittar du information de kristallerna vi har i vår kristallbutik och deras egenskaper och betydelser. 

A

Ametist
Ametist är en av de mest populära kristallerna. Den är känd för sin underbara lila färg och sina lugnande och avslappnade egenskaper. Ametist är en fin kristall att meditera med och komma ner i varv. Du kan även placera din ametist på sängbordet, det sägs kunna hjälpa dig att sova bättre. 

Intresserad av ametist? Kolla in alla våra ametist kristaller här!

Ametist Kristaller
Amazonit 
Amazonit är en vacker och energigivande kristall som kännetecknas av sin ljusblå till grönaktiga färg. Den har en mjuk och lugnande energi som främjar känslor av frid och harmoni. Kristallen anses ha en stark koppling till hjärtchakrat och kan användas för att främja kärlek, medkänsla och kommunikation.

Intresserad av amazonit? Kolla in alla våra amazonit kristaller här!

Akvamarin
Akvamarin är en super fin kristall som sägs ge lugn och skydd. En perfekt kristall att ha på sig när du vill känna harmoni och för att lyssna inåt. En kristall för tydlighet, självförtroende och trygghet.

Intresserad av akvamarin? Kolla in alla våra akvamarin stenar här!

B


Bergkristall
Bergkristall är en kristall som kan hjälpa dig att bli klar i dina tankar och manifestera in ditt drömliv. Bergkristall kan hjälpa dig att bli medveten om vad det är du vill och kan även hjälpa dig att behålla fokus. Det är en perfekt kristall att manifestera med och för att rensa ut gamla energier.

Intresserad av bergkristall? Kolla in alla våra bergkristall stenar här!

Bergkristall Kristaller

Blå Kalcit 
Blå Kalcit är en lugnande och avkopplande kristall som kan används för god sömn. Ha den nära dig när du ska sova eller när du behöver slappna av. Den sägs vara den perfekta kristallen att hålla i när du har mycket oroliga tankar.

Intresserad av blå kalcit? Kolla in alla våra blå kalcit stenar här!

Botswana Agat
Botswana Agaten hjälper dig att tänka "utanför boxen", vara kreativ och hitta lösningar. Kristallen är perfekt för dig som har svårt för att slappna av och fatta beslut.

Intresserad av botswana agat? Kolla in alla våra botswana agat stenar här!

C

Citrin
Citrin är en super fin kristall som står för framgång, lycka och rikedom. Den sägs ha förmågan att manifestera och attrahera in det du önskar. Citrin är en energirik kristall som boostar dig med glädje, power och kan ge lite extra motivation och pepp! Vill du få saker gjort är detta kristallen att ha med dig.

Intresserad av citrin? Kolla in alla våra citrin stenar här!

D

Dalmatinerjaspis
Dalmatinerjaspis är en kristall som sägs kunna hjälpa dig att förverkliga dina drömmar. Det är en bra kristall att ha när du påbörjar nya projekt och en perfekt kristall för dig som vill boosta med lycka och framgång.

Intresserad av dalmatinerjaspis? Kolla in alla våra dalmatinerjaspis stenar här!

E

F

Fluorit 
Fluorit är en kristall som kan hjälpa dig bli motiverad, fokuserad och klar i tankarna, därför är fluorit en perfekt kristall för dig som pluggar. Ha fluoriten i fickan eller jämte dig när du känner att du behöver extra stöd under dagen.

G

Golden Healer 
Golden Healer är en master healer och hög vibrerande kristall. Den är connectad till solar plexus chakrat, för energi, framgång och självförtroende. Golden healer kristallen är perfekt för dig som behöver en riktig boost av healing och energi.

Grön Aventurin 
Grön Aventurin är känd som "möjlighetens sten". Det är en riktig lyckokristall som kan hjälpa dig att få nya ideér, ge tur och nå dina drömmar. En perfekt kristall för dig som har ett mål som du vill nå. Kristallen för framgång, moneyflow och välmående.

Grön Kalcit
Grön Kalcit är en kristall för manifestation, drömmar och lycka. Det kan hjälpa dig att balansera och rena dig själv för att underlätta en ny energi i hjärtchakrat. Den gröna kalciten hjälper dig att släppa saker som håller dig tillbaka.

H

Howlit
Howlit är en fantastisk kristall som ger dig framgång, styrka och mod till att våga göra det du vill. En spirituell kristall som kan hjälpa dig att öppna dina sinnen.

I

Iolit
Iolit är en kristall som kan hjälpa dig att hitta ditt verkliga jag, lyssna inåt och lita på din intuition. Den kan hjälpa dig att förbättra din kommunikation med dig själv men även med andra. Den är bra att ha vid meditation och för att bli mer närvarande i vardagen. 

J

K

Karneol 
Karneol är en kraftsten som ger styrka, motivation och kreativitet. Den ger dig mod att agera mot dina mål och gå vidare på en ny livsväg. Detta är en sten som kan hjälpa till att öka ditt självförtroende och självkänsla.

Kunzit 
Kunzit är en hög spirituell kristall som ger oändligt med kärlek, bra vibrationer och inre lugn. Om du går igenom en stor förändring i livet är kunziten perfekt att ha vid din sida, den hjälper dig att hålla dig lugn, kärleksfull och skyddad.

L

Labradorit 
Labradorit är perfekt för dig som vill ta din andlighet till nästa nivå och vill öka din connection till universum. Labradoritens andliga vibbar kan hjälpa oss att hitta vårt syfte med livet.

M

Månsten 
Månsten är en kristall som kan hjälpa dig att släppa kontrollen, få en nystart och leva i ett flow med universum. Den sänder ut lugnande energier och hjälper dig få balans i livet. 

Mossagat 
Mossagat är en grundande kristall som hjälper oss att förbättras och utvecklas som människa. Denna kristallen attraherar rikedom och överflöd och passar perfekt till dig som har ett nystartat företag.

N

O

P

Pyrit 
Pyrit är en riktig lyckosten som hjälper dig med hälsa och rikedom. Pyriten hjälper dig att ha en lättsam och närvarande attityd kring pengar så att du kan skapa en hälsosam ekonomi för dig själv.

Q

R

Regnbågsmånsten 
Regnbågsmånsten är en fantastisk kristall som står för nystart, den hjälper dig att se framåt och lämna det gamla bakom dig. Hjälper dig att vara i nuet och leva mer i ett flöde med universum.

Rökkvarts 
Rökkvarts är en kristall som sägs kunna skydda din energi och ge trygghet, stabilitet och är perfekt att ha med sig under dagen för att känna sig lugn. Rökkvarts sägs vara en kristall som är bra när man tar sig igenom en utmanande situation.

Rosenkvarts 
Rosenkvarts är kärlekens kristall. Den skapar förtroende för relationer och hjälper till att både ge och ta emot kärlek. Rosenkvarts är en super fin kristall om du vill ge dig själv eller någon annan lite extra kärlek och omtanke. Ha med dig en rosenkvarts i fickan för att påminna dig själv om hur älskad du är och ge dig själv lite self-love under dagen.

S

Selenit 
Selenit är en fantastisk kristall som har en ljus och renande energi. Denna kristallen sprider bra energi och kan placeras hemma för good vibes! Det är en självrenande kristall och sägs även rena andra kristaller! Så du kan placera din trumlade Selenit bredvid dina andra kristaller. 

Selenit Kristaller

Sodalit 
Sodalit ökar självkänslan genom att hjälpa dig att lita på din intuition, vara sann mot dig själv och stå upp för vad du tror på. Hjälper dig släppa taget om det som du inte längre behöver, det är en perfekt kristall som hjälper dig med självförtroende, självutveckling och självkänsla.

Svart Obsidian 
Svart Obsidian har en väldigt lugn och balanserande energi, den hjälper dig att släppa taget om det negativa. Det är en beskyddande kristall, den ger fokus och dämpar oro. Den är bra för att öka din intuition och grunda dig.

Svart Turmalin 
Svart Turmalin är en kristall som kan hjälpa dig att känna dig trygg och skyddad. Svart turmalin kan hjälpa dig att släppa taget om det som håller dig tillbaka. Ha med dig denna kristallen i fickan eller väskan för att känna dig extra skyddad och grundad under dagen. 

T

U

V

W

Varukorg