Denna webbplats har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

FRI FRAKT INOM SVERIGE

BETALA MED KLARNA

1-2 DAGAR EXPRESS LEVERANS

December månadssten, ring i blå topas kristall i sterling silver

December Månadssten

December månadssten är den fantastiska kristallen blå Topas!


December är en månad fylld av festligheter, ljus och glädje, men för de som är födda denna månad finns det en extra gnista att fira: månadsstenen blå topas. Denna fantastiska ädelsten är inte bara vacker utan också rik på historia och symbolik.

Blå topas kristallen är känd för sin klara, himmelsblå färg som sträcker sig från ljusblå till djupt indigoblå. Ädelstenen är en variant av mineralet topas, vilket består av aluminium, kisel och fluor. Dess hårdhet på Mohs skala är 8, vilket gör den både hållbar och lämplig för smycken som bärs dagligen.

Topas har en lång historia som sträcker sig tillbaka till antiken. Namnet "topas" tros komma från det grekiska ordet "topazion", som refererar till en ö i Röda havet där de första topasfyndigheterna upptäcktes. Blå topas, specifikt, har länge varit symbolen för fred och lugn. Den sägs främja harmoni och balans, vilket är särskilt värdefullt under den hektiska decembermånaden.

Blå topas är ofta förknippad med sanning och kommunikation. Den anses stärka ärlighet och öppenhet, vilket gör den till en utmärkt sten för att förbättra relationer och samarbete.

Den klara, vackra färgen gör blå topas till en populär kristall i smyckesdesign. Oavsett om det är infattad i en ring, hängsmycke, örhängen eller armband, lägger blå topas till en elegant och sofistikerad touch. Tack vare dess hårdhet är den även ett praktiskt val som står emot vardagsslitage.

Blå topas är mer än bara en vacker sten, den är en symbol för lugn, klarhet och kommunikation. För de som är födda i december, eller för de som bara älskar dess skönhet, är blå topas ett underbart val som fångar essensen av vinterns stillhet och skönhet. Oavsett om du bär den som ett smycke eller har den som en del av din kristallsamling, kommer blå topas säkert att tillföra lite magi till din vardag.

Köp blå Topas kristallen här.