Denna webbplats har begränsat stöd för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

FRI FRAKT INOM SVERIGE

BETALA MED KLARNA

1-2 DAGAR EXPRESS LEVERANS

Ametist Kristaller i Kluster

Kristallen Ametist - Därför dras vi till Ametist!

Ametist är en av de mest populära kristallerna. 

Vi kommer gå igenom allt du behöver veta om kristallen Ametist! 

Ametist är en kristall som har underbara egenskaper och fantastisk lila färg som fascinerat människor i århundraden. Den första dokumenterade användningen av Ametist är från antika Egypten och Grekland. Det var också en populär sten i romersk och medeltida europeisk smyckestillverkning. 

Ametisten tillhör kvartsfamiljen och är känd för sin lila färg. Färgen varierar från bleklila till djup lila men finns också i rosa och grön färg. Ametist är känd för sina fantastiska egenskaper så som lugn, klarhet och avkoppling. Det är den perfekta kristallen att använda när man mediterar och för att förbättra sömn.

Ametist används ofta i smycken men den används också i konst, ceremonier och healing. Den lila färgen har en lugnande effekt som kan skapa en avslappnad känsla i hemmet. I smyckestillverkning används Ametist ofta i halsband, ringar, armband och örhängen. Dess lila färg gör det till en elegant och tidlös sten som passar för alla tillfällen.

Ametist är en relativt hård kristall, men den kan skadas av repor och stötar. För att rena Ametist kan du använda vatten, rökelse eller selenit. Håll kristallen under rinnande vatten från kranen, källarvatten, havsvatten eller sjövatten. Visualisera att du renar din kristall när du håller den i vatten. Håll kristallen under vatten tills den känns ren. De kristaller som ligger på 6 eller högre på Mohs Hårdhetsskala går bra att rena i vatten och Ametist ligger på 7.

Ametist är verkligen en fin kristall som fascinerar och inspirerar människor över hela världen. Oavsett om du samlar på kristaller, är en smyckesdesigner eller bara en beundrare av skönhet är Ametist en perfekt kristall att använda.

Varje månad har en specifik kristall som är kopplad till den månaden. Februari har Ametist som sin månadssten. Smycken med månadssten är perfekt att ge bort som gåva men det går självklart bra att bära ädelstenar som inte är kopplad till din månadssten. 

Här kan du se vilka Ametist kristaller som finns hos oss, klicka här.

Stenen och Kristallen Ametist